Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Lifting με νήματα (thread lift)


Τι είναι το thread lift; 
Πρόκειται για μια νέα ασφαλή τεχνική σύσφιξης και ανόρθωσης του δέρματος με τη χρήση ειδικών απορροφήσιμων νημάτων PDO. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων που είναι χρήσιμα στη χειρουργική για την συρραφή εσωτερικών ιστών του οργανισμού και διασπώνται πλήρως σε 6-8 μήνες.

Πώς εφαρμόζονται και πώς δρουν; 
Με τη χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας εισάγουμε τα νήματα στο δέρμα και δημιουργούμε ένα πλέγμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σύσφιξη και ανόρθωση του δέρματος. Επιπλέον, η ύπαρξη των νημάτων στους ιστούς οδηγεί από μόνη της στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης γεγονός το οποίο εξηγεί γιατί το αποτέλεσμα της εφαρμογής ολοκληρώνεται στους τρείς μήνες περίπου και διαρκεί και μετά την πλήρη απορρόφηση των ραμμάτων.

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται; 
Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται στο πρόσωπο και το λαιμό για ανόρθωση και σύσφιξη καθώς επίσης στην κοιλιά, στο εσωτερικό των μηρών, στους γλουτούς και στα μπράτσα.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία; Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται ανάλογα με τη θέση και την έκταση του προβλήματος από 30’ - 45’ και γίνεται στο ιατρείο.

Ποιά η διάρκεια του αποτελέσματος; Ένα 20% - 30% του αποτελέσματος είναι άμεσα ορατό με το πέρας της συνεδρίας, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές περίπου στους τρείς μήνες και διαρκεί συνολικά 12 - 18 μήνες.

Μπορεί να συνδιαστεί με άλλες ενέσιμες θεραπείες; Η μέθοδος μπορεί να συνδιαστεί με ασφάλεια με άλλες ενέσιμες θεραπείες όπως τα μυοχαλαρωτικά (Botox/Dysport) ή το υαλουρονικό οξύ.

Ποιές οι πιθανές επιπλοκές; Ήπιος ερεθισμός ή εκχυμώσεις μπορεί να εμφανιστούν στις υπό θεραπεία περιοχές λόγω πιθανών τραυματισμών των αγγείων του δέρματος, οι οποίες υποχωρούν σε μια περίπου εβδομάδα.

Ποιές οι προφυλάξεις πριν και μετά τη θεραπεία; Πριν την εφαρμογή της θεραπείας θα πρέπει να διακόπτεται η λήψη φαρμάκων που κάνουν λεπτόρευστο το αίμα (π.χ. Salospir,Plavix κτλ.) και να συνεχίζεται και για μερικές μέρες μετά. Επίσης μετά την εφαρμογή των νημάτων συνίσταται η αποφυγή σωματικής άσκησης για τρείς ημέρες, η οποία μπορεί να χρειαστεί να παραταθεί μέχρι και δύο εβδομάδες όταν εφαρμόζεται σε περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά ή οι γλουτοί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου