Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Προδότης της ηλικίας μας, ο λαιμός!

Ο λαιμός είναι ένα σημείο του σώματος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πολλές γυναίκες παραμελούν την περιποίηση του, καθώς ενδιαφέρονται περισσότερο για το πρόσωπό τους. Η επιδερμίδα στην περιοχή του λαιμού, είναι πολύ πιο λεπτή από του προσώπου και χάνει την ελαστικότητά της ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο σημείο, ενώ μετά τα 40 γίνεται και πιο ξηρή λόγω της μείωσης της ορμονικής παραγωγής. 

Αν θέλετε ο λαιμός σας να διατηρηθεί πολλά χρόνια χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση, θα πρέπει να εντάξετε την περιποίησή του στο καθημερινό σας πρόγραμμα και να μην αμελείτε τη φροντίδα του, δείχνοντας την ίδια επιμέλεια που δείχνετε και στο πρόσωπό σας. 

Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες της φθοράς του χρόνου, η δερματολόγος κα Σοφία Συμεωνίδου προτείνει να τηρήσετε ένα απλό καθημερινό πρόγραμμα για την περιποίηση του λαιμού σας:

1. Καθαρίζετε με προσοχή τον λαιμό σας με ειδικά προϊόντα.

2. Χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης για το λαιμό.

3. Χρησιμοποιείτε αντιηλιακή κρέμα και στο λαιμό σας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και κατά την ηλιοθεραπεία.

4. Αποφύγετε τα αρώματα στην περιοχή του λαιμού όταν κάνετε ηλιοθεραπεία και κατά τους ζεστούς μήνες του έτους, γιατί ο ήλιος σε συνδυασμό με το άρωμα, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και να δημιουργηθούν μόνιμα στίγματα στην επιδερμίδα σας.

5. Προσέξτε το μαξιλάρι σας, καθώς δεν θα πρέπει να είναι πολύ ψηλό.

6. Όταν διαβάζετε, ή κοιτάτε το κινητό σας, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή, καθίστε σε σωστό ύψος και μη σκύβετε πολλή ώρα το κεφάλι.

Μάθε περισσότερα για ιδανικές θεραπείες, όπως είναι η BBL και η σύσφιξη δέρματος με νήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη δερματολόγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου