Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Μανικιούρ με τζελ: Συμβουλές για υγιή νύχια


Αν και το μανικιούρ με τζελ μπορεί να είναι όμορφο και μακράς διάρκειας, μπορεί να προκαλέσει απολέπιση, ρωγμές και ευαισθησία στα νύχια. Επίσης, η επαναλαμβανόμενη χρήση του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του δέρματος και μακροπρόθεσμα την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Για να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μανικιούρ με τζελ, οι δερματολόγοι προτείνουν τις παρακάτω συμβουλές:

  • Σιγουρευτείτε ότι τα εργαλεία αποστειρώνονται μετά από κάθε μανικιούρ. 
  • Προτιμήστε τα παραδοσιακά βερνίκια νυχιών αντί των τζελ νυχιών, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζετε επαναλαμβανόμενα προβλήματα στα νύχια (απολέπιση, ρωγμές).
  • Πριν από κάθε μανικιούρ με τζελ ,φορέστε αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
  •  Όταν το βερνίκι αρχίζει να ξεκολλάει, κλείστε ένα ραντεβού για αφαίρεση. Έτσι θα αποφύγετε τους τραυματισμούς ,το ξεφλούδισμα και τις ρωγμές στα νύχια σας.
  • Θα πρέπει επίσης, να αποφύγετε το ημιμόνιμο βερνίκι, αν έχετε ευαισθησία ή αλλεργία στο ασετόν .
Για τη φροντίδα των νυχιών σας μεταξύ μανικιούρ με τζελ,σας προτείνουμε τα ακόλουθα:
  • Προσπαθήστε να αφήνετε τα νύχια σας άβαφα για 1-2 εβδομάδες για να «ξεκουράζονται» και να επανορθώνουν τη φθορά που έχουν υποστεί.
  • Εφαρμόζετε αρκετές φορές μέσα στη μέρα, μια πλούσια ενυδατική κρέμα και το ειδικό λάδι εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, το οποίο διαπερνά την πορώδη σύσταση του βερνικιού και θρέφει τη μήτρα των νυχιών διατηρώντας τα υγιή και ελαστικά.
  • Αν νομίζετε ότι έχετε κάποια αλλεργία ή κάποιο εξάνθημα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το μανικιούρ με τζελ (νικέλιο,ακετόνη), συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για αξιολόγηση του προβλήματος.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μανικιούρ με τζελ, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας, αν παρατηρήσετε κάποιες ασυνήθιστες αλλαγές ή αν έχετε κάποιο μόνιμο πρόβλημα στα νύχια σας.

Διαβάστε επίσης: Πόσο ακίνδυνο είναι το μανικιούρ στα χέρια μας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου