Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πρόληψη και αντιγήρανση τώρα!


Η Δερματολόγος Σοφία Συμεωνίδου προτείνει:

Προλάβετε και μειώστε τα σημάδια της γήρανσης, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές από την δερματολόγο:

  1. Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό ή ενυδατική κρέμα προσώπου που προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος και έχει SPF τουλάχιστον 30.
  2. Προσοχή με το μαύρισμα. Μην κάνετε solarium, καθώς σας εκθέτει σε επιβλαβείς ακτίνες UV που μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση, προκαλώντας ρυτίδες, κηλίδες ηλικίας, ακόμα και καρκίνο του δέρματος.
  3. Συστηματική ενυδάτωση. Μια καλή ενυδατική κρέμα παγιδεύει το νερό στο δέρμα, και μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών. Επίσης, κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο λαμπερή και νεανική.
  4. Δοκιμάστε τα προϊόντα πριν την συστηματική χρήση, ακόμη και εκείνα με την ένδειξη "υποαλλεργικά". Δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος στην εσωτερική μεριά του καρπού σας δύο φορές την ημέρα για 4 έως 5 ημέρες. Εάν δεν έχετε μια αντίδραση, είναι ασφαλές για σας να εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας.
  5. Χρησιμοποιήστε το προϊόν σύμφωνα με τις οδηγίες. Ορισμένα ενεργά συστατικά, όταν παρά χρησιμοποιούνται στην επιδερμίδα,  μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Εφαρμόζοντας μεγαλύτερες ποσότητες από όσο πρέπει, μπορεί να αποκτήσετε φραγμένους πόρους, κηλίδες, ή άλλα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
  6. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που σας προκαλούν δυσφορία ή "κάψιμο". Τα προϊόντα που σας προκαλούν τέτοιες αντιδράσεις, ερεθίζουν το δέρμα και κάνουν τα σημάδια της γήρανσης πιο αισθητά. Η μόνη περίπτωση για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα είναι να ορίζεται από τον δερματολόγο σας:
    Ø  Ορισμένα προϊόντα που συνταγογραφούνται από το δερματολόγο σας, μπορεί να σας προκαλέσουν τσούξιμο ή κάψιμο. Όταν τα επιβλέπει ο δερματολόγος σας, είναι ασφαλής και αποτελεσματικά.
  7. Περιορίστε τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιώντας πάρα πολλά προϊόντα αντιγήρανσης, μπορεί το δέρμα σας να ερεθιστεί. Αυτό καθιστά συχνά σημάδια της γήρανσης πιο αισθητά.
  8. Αγοράστε έξυπνα τα προϊόντα περιποίησης σας. Συχνά πιστεύουμε ότι όσο πιο ακριβό είναι ένα προϊόν, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά, οικονομικά προϊόντα στα φαρμακεία. Ρωτήστε τον δερματολόγο σας για το ποιο σας ταιριάζει.
  9. Δώστε χρόνο στο προϊόν να "δράσει". Ενώ μια ενυδατική κρέμα μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα, τα περισσότερα προϊόντα αντιγήρανσης, χρειάζονται τουλάχιστον 6 εβδομάδες για να δράσουν. Μερικές φορές αυτό μπορεί να πάρει 3 μήνες.


Εάν ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές που ακόμα δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που αναμένονται, μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να ξεκινήσετε εξειδικευμένες σύγχρονες θεραπείες  αντιγήρανσης όπως:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου