Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Τροφές "σύμμαχοι" ενάντια στο ηλιακό έγκαυμα

Οι περισσότεροι ονειρεύονται ένα μαυρισμένο δέρμα το καλοκαίρι! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορείτε να εκθέτετε το δέρμα σας ανεξέλεγκτα στον ήλιο. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι υπεύθυνες κυρίως για εγκαύματα, πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος. 
 Το ξέρατε πως υπάρχουν τροφές που χάρη στα συστατικά τους προστατεύουν το δέρμα από τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας; 

 Είτε αμελήσατε λοιπόν τη χρήση αντηλιακού, είτε εκτεθήκατε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε στην ηλιακή ακτινοβολία, μελέτες δείχνουν πως κάποιες τροφές έχουν φωτο-προστατευτική δράση και αυξάνουν την αντοχή του δέρματος στις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι πέντε παρακάτω τροφές, μπορούν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό σας, μειώνοντας τη φλεγμονή και προστατεύοντάς σας από το ηλιακό έγκαυμα, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε προκαρκινικές αλλοιώσεις.
  • Τομάτες: Eίναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις που προκαλούνται από τις βλάβες της UV ακτινοβολίας.
  • Καρότα: Είναι πλούσια σε β-καροτίνη, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που δρα ενάντι στις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού, οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση και προστατεύει το δέρμα από την UV ακτινοβολία και το ηλιακό έγκαυμα.
  • Αμύγδαλα: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και αποβάλλουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.
  • Σολωμός: Είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο και λαμπερό και προστατεύουν από τα ηλιακά εγκαύματα αλλά και τις αλλοιώσεις στο DNA που προκύπτουν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου