Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μειώστε τα σημάδια της γήρανσης

Η δερματολόγος Σοφία Συμεωνίδου μας συμβουλεύει:

Μειώστε τα σημάδια της γήρανσης, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Να φοράτε αντιοξειδωτικό ορό και αντηλιακό κάθε μέρα καθώς οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 30. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει το αντηλιακό σε όλες τις επιφάνειες του δέρματος που δεν καλύπτονται από τα ρούχα.

2. Αποφύγετε τον ήλιο και το solarium καθώς αυτά σας εκθέτουν στις βλαβερές ακτίνες UV που μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση, να προκαλέσουν ρυτίδες και κηλίδες ή ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

3. Ενυδατώστε το δέρμα σας καθώς αυτό θα βελτιώσει τις λεπτές γραμμές και θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο λαμπερή και νεανική.

4. Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα περιποίησης σύμφωνα με τις οδηγίες. Η λάθος χρήση τους μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό καθώς μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα (φραγμένους πόρους, υπερμελαχρώσεις κα).

5. Αν κάποιο προϊόν τσούζει ή καίει, σταματήστε τη χρήση του.

6. Περιορίστε τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιείτε για το δέρμα σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε περισσότερο από ένα προϊόντα αντιγήρανσης καθώς αυτό θα ερεθίσει το δέρμα και θα κάνει τα σημάδια της γήρανσης πιο αισθητά.

7. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι το πιο ακριβό προϊόν είναι και το πιο αποτελεσματικό. Αυτό δεν ισχύει πάντα καθώς κυκλοφορούν μερικά πολύ αποτελεσματικά και προσιτά προϊόντα στην αγορά .

8. Δώστε χρόνο στα προϊόντα να δράσουν. Τα περισσότερα προϊόντα χρειάζονται από 6 εβδομάδες έως και 3 μήνες για να δράσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υγεία του δέρματος και Tips ομορφιάς, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ιατρείου : www.skinclinic4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου