Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Tips Ομορφιάς για ένα Φυσικά Λαμπερό Πρόσωπο!



Συχνά αναρωτιέστε "Γιατί Θεέ μου, γιατί;"

Ξενυχτίσατε μέχρι αργά το βράδυ και σήμερα το πρωί ξυπνήσατε με μαύρους κύκλους; Έχετε μια σημαντική εκδήλωση σύντομα και θέλετε να δείχνετε φρέσκια; Μήπως είχατε ξηρό δέρμα και μετά το καλοκαίρι έγινε και λιπαρό και ...καμένο από τον ήλιο; Δεν πρόκειται για ένα θαύμα που θα αλλάξει τα πάντα μέσα σε μία ημέρα, όμως το αψεγάδιαστο δέρμα δεν είναι πλέον ένα άπιαστο όνειρο.

Εδώ θα βρείτε μερικές λαμπρές συμβουλές ομορφιάς για το πρόσωπο σας και να λάμψετε ξανά!


Μάθετε να αντιμετωπίζετε τα θέματα φροντίδας της επιδερμίδας σας και ακολουθήστε τα tips μας ώστε να αποκτήσετε ένα φυσικά όμορφο δέρμα.

Ενθουσιασμός, χαρά ή άγχος, όλα αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας. Είτε έχουμε χρόνο για εντατική φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος του προσώπου μας είτε όχι, θα περιποιηθούμε τον εαυτό μας όπως και να έχει:


Τα Πρέπει και τα Μη για ένα Λαμπερό Πρόσωπο

1. Ο Χρυσός Κανόνας

Πρέπει: Βεβαιωθείτε ότι πάντα αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το μακιγιάζ όλη τη νύχτα φράσσει τους πόρους και μπορεί να προκαλέσει σπυράκια. Είστε στις διακοπές και ξεχάσατε το ντεμακιγιάζ; Απλά βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε απαλά το λάδι στο πρόσωπό σας ώστε να απαλλαγείτε από το μακιγιάζ και τη βρωμιά.

Μη: Η απολέπιση δεν είναι απαραίτητη; Προσέξτε! Τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, κάντε απολέπιση του δέρματός σας για να αφαιρέσετε τα στρώματα του νεκρού δέρματος! Σίγουρα θα αποκτήσετε μια πιο υγιή λάμψη και φωτεινότερο δέρμα. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια πάστα καρυδιού σε μορφή σκόνης με γιαούρτι, για την απολέπιση του δέρματός σας στο σπίτι, καθώς τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο καρύδι βοηθούν στην απομάκρυνση της βρωμιάς ακτινοβολούν την επιδερμίδα!

2. Ήλιος και Δέρμα

Πρέπει: Εφαρμόστε αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 15 που εμποδίζει τόσο τις UVA ακτίνες όσο και τις UVB. Δεδομένου ότι η ηλιοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, σημάδια πρόωρης γήρανσης και άλλα δερματικά προβλήματα, πρέπει να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας είναι "μη ομοιογενή (noncomedogenic)" ή "μη-γενετική (nonacnegenic)" έτσι ώστε το προϊόν να μη μπλοκάρει τους πόρους.

Μη: Βάλτε αντηλιακό, ακόμα και να έχει συννεφιά. Εάν πάτε στην παραλία ή σε ανακλαστικές επιφάνειες όπως χιόνι ή πάγο, εφαρμόστε στο δέρμα σας αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30.

3. Είσαι ό, τι Τρως

Πρέπει: Τι έχετε βάλει στο πιάτο σας σήμερα; Φάτε φρέσκα φρούτα, χόρτα, αρκετή πρωτεΐνη και βιταμίνες. Μια δίαιτα πλούσια σε βιταμίνη C και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη προσφέρει ένα πραγματικά λαμπερό δέρμα. Ξεκινήστε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα ινσουλίνης σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, επιτρέποντας στα κύτταρα σας να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία!

Μην τρώτε πικάντικα τρόφιμα, αλάτι, τηγανητά, αλλά προτιμήστε ρύζι, βρώμη και μήλα.

Υπάρχουν τροφές που μας ...γερνούν πρόωρα;

4. Ίδρωσε!

Πρέπει: Να γυμνάζεστε τακτικά. Το τρέξιμο, το jogging, η γιόγκα θα δώσουν στο σώμα σας την απαραίτητη κυκλοφορία του αίματος και θα επιταχύνουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης ολόκληρου του σώματός σας! Θα παρατηρήσετε μια λάμψη στο πρόσωπό σας μετά την άσκηση. Δεν έχετε αρκετό χρόνο; Κάντε απλά μια βόλτα το τετράγωνο!

Μην παραλείψετε την φροντίδα του δέρματος πριν και μετά την προπόνηση. Κάντε απολέπιση αμέσως μετά και στη συνέχεια να εφαρμόστε ελαιόλαδο για την ενυδάτωση του δέρματος.

5. Ο ύπνος Ομορφαίνει

Πρέπει: Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. Εάν δε μπορείτε, το δέρμα σας κουράζεται και κάνει "σακούλες" κάτω από τα μάτια. Εφαρμόσετε μέλι στο πρόσωπό σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να καταπραΰνετε και να θεραπεύσετε το ταλαιπωρημένο δέρμα σας.

Μην ξεχάσετε να πλύνετε και να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Για το ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά χωρίς οινόπνευμα. Εφαρμόστε πολλά ενυδατικά προϊόντα και αποφύγετε το ζεστό νερό, καθώς ξηραίνει υπερβολικά το δέρμα.

6. H2O = Νερό!

Πρέπει: Ενυδατώστε το σώμα σας. Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά, τουλάχιστον 8 ποτήρια!. Επίσης, φάτε φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως το καρπούζι, το αγγούρι, το πορτοκάλι, οι φράουλες, το γκρέιπφρουτ και το πεπόνι. 

Μην αγνοήσετε το ροδόνερο. Βοηθά στην πρόληψη και τη μείωση του πρηξίματος των ματιών το πρωί, διατηρεί την ισορροπία του pH του δέρματός σας και φυσικά σας ενυδατώνει!

7. Αντίο Άκμή

Πρέπει: Πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό τρεις φορές την ημέρα κάνοντας απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Φροντίστε τα καθαριστικά προσώπου να μην περιέχουν υδροξυλικό οξύ και άλλα συστατικά που επιβαρύνουν το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας.

Μην ..."σκάτε" τα σπυράκια σας, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε διόγκωση, ερυθρότητα, ακόμη και σε ουλές. Εάν νιώθετε πώς βγαίνει ένα σπυράκι, καθαρίστε απλά την περιοχή με ροδόνερο και τοποθετήστε επάνω ένα χρησιμοποιημένο δροσερό φακελάκι πράσινου τσαγιού για 10 λεπτά! Εάν φοράτε γυαλιά μυωπίας ή γυαλιά ηλίου, βεβαιωθείτε ότι τα καθαρίζετε συχνά για να μην φράξουν οι πόροι γύρω από τα μάτια και τη μύτη σας.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακμής στους ενήλικες

8. Υγιεινές Συνήθειες

Πρέπει: Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας και προσπαθήστε να αποφύγετε το άγχος όσο το δυνατόν περισσότερο. Το στρες προκαλεί στο σώμα σας την παραγωγή κορτιζόλης και άλλων ορμονών, κάνοντας το δέρμα πιο λιπαρό. Διαχειριστείτε το άγχος όσο περισσότερο μπορείτε!

Μην Παραμελείτε τη γνάθο και τους μύες του προσώπου σας. Για μόλις 5 λεπτά την ημέρα, κάντε μερικές ασκήσεις προσώπου. Για παράδειγμα, μια άσκηση που κάνει θαύματα είναι να κοιτάξετε προς τα πάνω. "Απλώνει" τους μυς που κάνουν το δέρμα μας πιο σφιχτό. 

Καθημερινά, χρειάζεστε κάτι για να ολοκληρώσετε την εμφάνισησας και δεν είναι άλλο από το χαμόγελό σας! Ξεχνάμε να εκφράσουμε την εσωτερική μας χαρά και ευτυχία. Θυμηθείτε πως ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, θα βοηθήσει να διατηρήσετε τον τόνο των μυών του προσώπου σας και του δέρματος. Θα σας λένε 10 χρόνια νεώτερες! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου