Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Tips για λαμπερό δέρμα το Φθινόπωρο!



Το καλοκαίρι τελείωσε και επίσημα και χαιρόμαστε με το μαυρισμένο μας δέρμα. Η ειρωνεία εδώ είναι ότι στην πραγματικότητα η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επιταχύνει τα ορατά σημάδια της γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και μελάγχρωση.

Έτσι τα αποτελέσματα του καλοκαιριού, που είναι εμφανή τώρα είναι ένα θαμπό, αφυδατωμένο και γερασμένο δέρμα. Μην απογοητεύεστε όμως, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό το φθινόπωρο.

Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο, που ακολουθεί χρήσιμες συμβουλές για να φροντίσετε το δέρμα σας για το φθινόπωρο.

  1. Ενυδάτωση. Η καλή και με τα σωστά προϊόντα ενυδάτωση, είναι βασική για την διατήρηση μιας λαμπερής και υγιούς επιδερμίδας. Με την καθημερινή χρήση ενυδατικών προϊόντων όπως πχ ενυδατική κρέμα και λοσιόν, αντιμετωπίζουμε το τραχύ δέρμα και τις λεπτές γραμμές.
  2. Απολέπιση. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τα οποία φράζουν τους πόρους, είναι πολύ σημαντική ιδίως μετά το καλοκαίρι. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τοποθετήσετε το πρόσωπό σας πάνω από νερό που σιγοβράζει, προσθέτοντας θεραπευτικά βότανα όπως χαμομήλι, στη συνέχεια για ήπια απολέπιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ απολεπιστικό προϊόν.
  3. Ενυδατικές μάσκες προσώπου. Οι μάσκες ενυδάτωσης είναι αναγκαίες για άμεση ανακούφιση. Για να προωθήσετε την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα προσώπου, 3 - 4 φορές την εβδομάδα. 
  4. Δερματολόγος. Όταν το δέρμα σας είναι υπερβολικά εκτεθειμένο στον ήλιο και έχει υποστεί μεγάλη βλάβη, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για την κατάλληλη θεραπεία.

Περισσότερες πληροφορίες για θεραπείες αποκατάστασης μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Ιατρείου: www.skinclinic4you.gr



Πηγή iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου