Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μήπως σας ταλαιπωρούν σπυράκια και ερεθισμοί μετά το ξύρισμα;

  • Μαγιό ok
  • καπέλο ok
  • αντιηλιακό ok
  • γυαλιά ηλίου ok
Τα τσεκάρατε όλα πριν βγείτε στην παραλία αλλά αυτό που δεν μπορείτε να ελέγξετε είναι οι ερεθισμοί και τα σπυράκια μετά το ξύρισμα.

Η Δερματολόγος Σοφία Συμεωνίδου, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς:
  1. Πριν την αποτρίχωση κάντε ελαφριά απολέπιση, κατά προτίμηση με κάποιο προϊόν που περιέχει αλόη.
  2. Προσπαθήστε να μην ξυρίζεστε καθημερινά. Με πολύ συχνό ξύρισμα επιδεινώνεται το πρόβλημα.
  3. Αποτριχώστε με τη φορά που βγαίνουν οι τρίχες και όχι κόντρα. Χρησιμοποιήστε κάποιο καταπραϋντικό σαπούνι. Extra tip: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε conditioner για την αποτρίχωση σας!
  4. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το ξυραφάκι που θα χρησιμοποιήσετε. Όσο περισσότερες λεπίδες, τόσο καλύτερα για να αποφεύγετε τις πολλές επαναλήψεις. Επίσης μετά από μερικές χρήσεις, πετάξτε το ξυραφάκι ή το ανταλλακτικό και χρησιμοποιήστε καινούριο.
  5. Μετά την αποτρίχωση, απλώστε στην περιοχή μια μη λιπαρή, ενυδατική καταπραϋντική λοσιόν, ιδανικά με αλόη ή χαμομήλι.
  6. Τέλος, καλό θα ήταν, να κάνετε αποτρίχωση το βράδυ, ώστε να προλάβει το δέρμα σας να "ηρεμίσει" πριν βγαίτε στον ήλιο. Ο ήλιος και η θάλασσα χειροτερεύουν τους ερεθισμούς.

Βέβαια η μοναδική λύση για να απαλλαγείτε για πάντα από τους ερεθισμούς αλλά και την τριχοφυΐα, είναι η αποτρίχωση με laser. Βελούδινο δέρμα, μόνιμα, χωρίς ερεθισμούς!

Δείτε τα πάντα για τις θεραπείες αποτρίχωσης με laser στην ιστοσελίδα του Δερματολογικού Ιατρείου : www.skinclinic4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου