Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Tο πόδι του αθλητή !


Τι είναι το πόδι του αθλητή και πως θα το αντιμετωπίσουμε;

Το "πόδι του αθλητή" είναι μια κοινή μυκητιασική λοίμωξη που οι περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν όταν περπατούν χωρίς παπούτσια σε υγρά επίπεδα ή δημόσιους χώρους, π.χ. πάτωμα στην πισίνα ή τα αποδυτήρια.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα σας μπορεί να εμφανίζει ρωγμές και παράλληλα να έχετε φαγούρα στα πέλματα των ποδιών και ανάμεσα στα δάχτυλα.

Για να μειωθεί η πιθανότητα να εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να λαμβάνετε τις ακόλουθες προφυλάξεις:

  • Να φοράτε παπούτσια για ντους, όταν περπατάτε γύρω από πισίνες, σε γυμναστήρια, σε ντους και τα δωμάτια ξενοδοχείου. Ακόμα και όταν κάνετε ντους σε ένα γυμναστήριο, είναι σημαντικό να φοράτε παπούτσια για ντους ή σαγιονάρες.
  • Ο μύκητας αυτός ευδοκιμεί σε ζεστές, υγρές περιοχές όπως αυτή που δημιουργείται μέσα σε ζεστά, ιδρωμένα παπούτσια. Φοράτε σανδάλια ή σαγιονάρες όταν κάνει πολύ ζέστη. Παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά όπως πλαστικό και καουτσούκ είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν εφίδρωση.
  • Πλένετε τα πόδια σας κάθε μέρα με σαπούνι και στεγνώστε τα τελείως μετά το πλύσιμο, με ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή ανάμεσα από τα δάχτυλα των ποδιών.
  • Να φοράτε κάλτσες κατασκευασμένες από φυσικά υφάσματα ή υφάσματα που στεγνώνουν γρήγορα ή κρατάνε την υγρασία μακριά από την επιδερμίδα σας. Επίσης, φροντίστε να αλλάζετε τις κάλτσες σας κάθε μέρα και πιο συχνά όταν οι κάλτσες σας είναι βρεγμένες.
  • Να αλλάζετε τα παπούτσια που φοράτε κάθε μέρα. 
  • Αν έχετε αυτού του είδους τον μύκητα, δεν χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες, σεντόνια ή παπούτσια με άλλα άτομα.
Περισσότερα για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος στην ιστοσελίδα μου: skinclinic4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου