Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Birthmarks


Τι είναι τα birthmarks ή σημάδια εκ γενετής;

Τα σημάδια εκ γενετής υπάρχουν στο σώμα ή το πρόσωπο του μωρού μας από την γέννηση του. Μερικές φορές αυτά τα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν και λίγο μετά την γέννηση.

Τι μορφή έχουν τα birthmarks;

Η μορφή που έχουν τα birthmarks ποικίλλει. Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη, σχήματα, χρώμα και μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στο δέρμα. Μερικά από αυτά, τυχαίνει να είναι τόσο αχνά στο χρώμα και μικρά στο σχήμα, που να μην είναι καν παρατηρήσιμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τέτοια σημάδια.

Κάποια σημάδια εκ γενετής είναι μεγάλα και είναι μωβ, κόκκινα ή μαύρα. Είναι έντονα και αντιαισθητικά, ειδικά αν βρίσκονται στην περιοχή του προσώπου. Για μερικά παιδιά, μπορεί αυτά τα σημάδια να τους προκαλούν κόμπλεξ. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σημάδια εκ γενετής.

Πονάνε τα σημάδια εκ γενετής;

Συνήθως δεν πονάνε. Κανένας μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει την ακριβή αιτία δημιουργίας τους! Σε μερικούς ανθρώπους εξαφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου, ενώ σε άλλους μένουν για πάντα. Εάν έχετε κάποιο σημάδι εκ γενετής το οποίο σας ενοχλεί, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Ο δερματολόγος θα διαγνώσει έγκαιρα εάν είναι κάτι το οποίο πρέπει να θεραπευθεί ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου