Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μύθοι και αλήθειες για την ακμή


Η ακμή αποτελεί ένα πολυσυζητημένο θέμα που απασχολεί όλες τις ηλικίες. Πολλοί είναι οι μύθοι και οι αλήθειες που ακολουθούν το πρόβλημα της ακμής. Οι πιο συνηθισμένοι μύθοι είναι οι παρακάτω:

Μύθος Νο1: Η ακμή προκαλείται από την κακή υγιεινή. 

 Αν πιστεύετε στο μύθο αυτό, θα ανακαλύψετε σύντομα ότι παρά τη λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα και τη συσσώρευση σκόνης από το περιβάλλον το επίμονο πλύσιμο με τρίψιμο, του προσώπου ερεθίζει το δέρμα και θα επιδεινώνει την ακμή σας.
Tip: Για καλύτερη υγιεινή πλύνετε απαλά το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα ήπιο σαπούνι και χρησιμοποιείστε την κατάλληλη θεραπεία ακμής για το δέρμα σας.


Μύθος Νο2. Η ακμή οφείλεται σε διατροφικούς παράγοντες; 

Διάφορες επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει ως σήμερα, έχουν αποτύχει στην εύρεση συσχέτισης διατροφής -ακμής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διατροφή μας δεν επηρεάζει την ακμή. Ούτε η σοκολάτα ! Ούτε οι τηγανητές πατάτες ! Ούτε η πίτσα!
Βέβαια, αν ανήκετε στα άτομα που πιστεύουν ότι ορισμένα φαγητά επηρεάζουν την ακμή τους απλά αποφύγετε τις τροφές αυτές. Άλλωστε διατηρώντας κανείς μια εξισορροπημένη διατροφή βοηθά σε μια καλή φυσική κατάσταση.

Μύθος Νο3: Η ακμή είναι δεν είναι ασθένεια. 

Η ακμή είναι νόσημα των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος. Επηρεάζει την εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου και κατ’ επέκταση την ψυχική του υγεία. Η ακμή μπορεί να προκαλέσει άσχημες ουλές στο πρόσωπο ή και σε άλλα μέρη του σώματος ενός ατόμου και αυτό να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή του και κατ’ επέκταση την κοινωνική του ζωή.

Μύθος Νο 4: Δεν έχετε παρά να αφήσετε την ακμή να κάνει τον κύκλο της .

Η αλήθεια είναι ότι η ακμή μπορεί να εξαφανιστεί ! Με τις θεραπείες που είναι διαθέσιμες σήμερα όμως, γιατί θα πρέπει να υπομένετε την ακμή και τα σημάδια της;

πηγή: www.skinclinic4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου