Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τέλος στο ξηρό δέρμα!



Το ξηρό δέρμα είναι ένα καθημερινό πρόβλημα. Είτε το πρόβλημα υπάρχει στο πρόσωπο, είτε στο σώμα, υπάρχουν Tips που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας που θα απαλύνουν το δέρμα μας και θα μας ανακουφίσουν.

Αρκεί μόνο τα ακολουθήσουμε τα παρακάτω απλά βηματάκια για να αποκτήσουμε βελούδινο δέρμα, γεμάτο υγεία και φρεσκάδα:

  1. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό καθώς αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος σας πιο γρήγορα. Προτιμήστε χλιαρό νερό
  2. Αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, καθαρίστε το πρόσωπό σας μόνο μία φορά την ημέρα, κάθε βράδυ. Το πρωί, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό.
  3. Χρησιμοποιείστε ήπια καθαριστικά. Τα σκληρά σαπούνια μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα. Μειώστε την χρήση αντιβακτηριακών σαπουνιών και προϊόντων περιποίησης του δέρματος που περιέχουν αλκοόλ. Δοκιμάστε είτε ένα ήπιο, χωρίς άρωμα σαπούνι ή ένα υποκατάστατο σαπουνιού με ενυδατικά συστατικά. 
  4. Μειώστε το χρόνο που κάνετε ντουζ σε 5 έως 10 λεπτά. Προτιμήστε να μην κάνετε ντουζ  πιο συχνά από μια φορά τη μέρα, καθώς τα συχνά ντους αφυδατώνουν το δέρμα μας. Ενυδατώστε το δέρμα σας αμέσως μετά το ντουζ χρησιμοποιώντας  μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή ένα λάδι σώματος.
  5. Όσον αφορά την αποτρίχωση, καλό θα είναι να ξυρίζεστε αμέσως μετά το μπάνιο, όταν οι τρίχες είναι μαλακές. Για να μειώσετε τον ερεθισμό από το ξύρισμα στο πρόσωπο ή τα πόδια σας, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ξυρίσματος ή gel. Αφήστε το προϊόν στο δέρμα σας για περίπου 3 λεπτά και ξυρίστε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνει η τρίχα. Επίσης καλό θα ήταν να αλλάζετε τα ξυραφάκια μετά από 5 έως 7 ξυρίσματα.
  6. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να κρατήστε τον αέρα στο σπίτι σας υγρό.
  7. Χρησιμοποιείστε δροσερά υφάσματα για να ανακουφιστείτε από την φαγούρα που προκαλείται στο ξηρό δέρμα. 
  8. Χρησιμοποιείτε συχνά  ένα lip balm που περιέχει βαζελίνη. Απαλύνει αμέσως τα σκασμένα σας χείλη.
  9. Τις πιο κρύες μέρες, φορέστε ένα κασκόλ και γάντια για προλάβετε τα σκασμένα χείλη και χέρια.
  10. Προσέξτε την διατροφή σας να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πίνετε αρκετό νερό.

πηγή: skinclinic4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου