Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Υπεριδρωσία



Η υπερβολική έκκριση ιδρώτα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για αρκετούς ανθρώπους και συχνά τους κάνει να νιώθουν εξαιρετικά άβολα στις συναναστροφές τους.
Η εντοπισμένη υπεριδρωσία των μασχαλών, των παλαμών και των πελμάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία με τη χρήση ουσιών που χαλαρώνουν τους μύες (botox,dysport).

Πώς λειτουργεί η θεραπεία; 

Η λειτουργία του ιδρωτοποιού αδένα εξαρτάται από τη σύσπαση ενός μικρού μυός (ο οποίος αποτελεί βασικό εξάρτημα του ιδρωτοποιού αδένα). Όταν αυτός ο μυς συσπάται εκκρίνεται ιδρώτας. Η χρήση ουσιών όπως το BOTOX /DYSPORT αναστέλλει αυτή τη λειτουργία και εμποδίζει την υπερβολική έκκριση ιδρώτα.

Πώς γίνεται η θεραπεία; 

Η έγχυση του φαρμάκου γίνεται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας. Για την περιοχή των μασχαλών δεν απαιτείται καθόλου αναισθησία. Για τις παλάμες και τα πέλματα συνήθως χρησιμοποιείται τοπική αναισθητική κρέμα πριν την έγχυση ή γίνεται στελεχιλαία αναισθησία, διότι σ’ αυτές τις περιοχές η θεραπεία είναι επώδυνη.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα; 

Συνήθως διαρκούν 6 μήνες. Υπάρχουν ωστόσο και ασθενείς των οποίων το αποτέλεσμα διατηρείται περισσότερο από 10 μήνες. Οι περισσότεροι ασθενείς έρχονται για συστηματική θεραπεία περίπου 2 φορές το χρόνο.

πηγή: skinclinic4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου